ماجرای موشک های انصارالله و اتهامات واهی علیه ایران
این ادعا که موشک های شلیک شده به عربستان، توسط ایران به دست انصار الله رسیده است معمایی است است که سعودی ها باید توضیح دهند که چگونه در شرایط محاصره مطلق یمن، این جابجایی صورت گرفته است؟
به گزارش رهنما به نقل از بصیرت، در سومین سالگرد حمله نظامی ائتلاف سعودی به یمن، عربستان آماج حملات موشکی انصارالله قرار گرفته است. در پی این حمله، ریاض ادعای شکایت از تهران در شورای امنیت سازمان ملل را به اتهام دست داشتن تهران در ساخت و ارسال موشک به یمنی ها مطرح کرده است. همچنین ژنرال ترکی ملکی، سخنگوی نیروهای ائتلاف تحت رهبری عربستان در یمن، مطابق معمول جمهوری اسلامی ایران را متهم کرد که این موشک ها را در اختیار انصارالله گذاشته و تهدید کرد ما حق واکنش به ایران در زمان و مکان مناسب را برای خود محفوظ میدانیم.
خبرگزاری رسمی عربستان سعودی گزارش داد که در جریان حمله یکشنبه شب، شهرهای ریاض نجران، جازان و خمیس مشیط در جنوب عربستان هدف هفت موشک قرار گرفته اند. شاهدان در ریاض از شنیدن صدهای انفجار و مشاهده دود در آسمان خبر داده اند.
شدّت حملات موشکی در حدی بود که ملک سلمان پادشاه عربستان به این رویداد واکنش نشان داد. وی در جریان نشست کابینه در ریاض عنوان داشت: امیر کویت و پادشاه بحرین و دیگر مسئولان کشورهای مختلف در تماس های تلفنی خود با من حمله موشکی حوثی ها علیه عربستان را محکوم کردند. وی در ادامه افزود: عربستان با قدرت در برابر تلاش های خصمانه که امنیت و ثبات این کشور را هدف قرار می گیرد می ایستد.
البته حملات موشکی انصارالله به عربستان و متعاقب آن ایراد اتهام به جمهوری اسلامی توسط سعودی ها و نیز آمریکایی ها مسبوق به سابقه است. در آذرماه گذشته نیکی هیلی، نماینده ایالات متحده در سازمان ملل دست به اجرای یک نمایش زد. وی در یک پایگاه نظامی در واشنگتن، در جمع خبرنگاران حضور یافت، در حالی که پشت او لاشه موشکی قرار داشت که ادعا می شد یک موشک ایرانی است که از یمن به عربستان سعودی شلیک شده است.
هیلی که ماموریت یافته است در سازمان ملل افکار عمومی را علیه جمهوری اسلامی ایران تحریک کند، ادعا کرد که موشک شلیک شده نشان گروه صنعتی شهید باقری را دارد و تهران را به دلیل فعالیت های موشکی به نقض تعهدات بین المللی و همچنین نقض قطعنامه ٢٢٣١ شورای امنیت متهم کرد.
در جریان حمله اخیر موشکی انصارالله نیز دستگاه تبلیغاتی غربی و عربی به کار افتاده است تا دور تازه ای از عملیات روانی علیه محور مقاومت و جمهوری اسلامی ایران را کلید بزنند.
در این باره چند نکته مهم قابل ذکر است:
1) عملیات روانی علیه جمهوری اسلامی ایران یک طرح حساب شده توسط عربستان و آمریکاست. در بحبوبحه جنگ یمن، سعود القحطانی، مشاور رسانه ای ولی عهد عربستان، از نیروهای سایبری و رسانه ای این کشور خواسته بود تا در حمایت از رئیس جمهور مخلوع یمن، نیروهای انصارالله را میلیشیای ایران معرفی کنند. این خط رسانه ای در شبکه های وابسته به سعودی همچون العربیه و الحدث کاملا مشهود است. مشاور محمد بن سلمان همچنین از رسانه های سعودی خواسته است نیروهای انصارالله یمن را «شبه نظامیان فرقه گرا، کودتاگر و تروریست» خوانده و آن ها را به تهران ربط دهند. در همین چهارچوب، ماجرای موشک های انصارالله نیز به ایران ربط داده شده است.
البته یمنی ها واکنش های شدیدی به این ادعاهای واهی نشان داده و گفته اند اگر امکان آوردن تسلیحات از ایران به یمن ممکن بود سلاح ضدهوایی وارد می کردیم تا مانع تجاوز جنگنده های ائتلاف سعودی به یمن شویم. آن ها همچنین صادرات انواع سلاح های پیشرفته از سوی آمریکا و اروپا به عربستان را به باد انتقاد گرفتند؛ تسلیحاتی که طی دو سال گذشته باعث کشتار مردم بی گناه یمن شده است.
2) این ادعا که موشک های شلیک شده به عربستان، توسط ایران به دست انصار الله رسیده است معمایی است است که سعودی ها باید توضیح دهند که چگونه در شرایط محاصره مطلق یمن، این جابجایی صورت گرفته است؟
این در حالی است که طبق بند 14 قطعنامه 2216 شورای امنیت، کشورهای عضو سازمان ملل مجاز هستند تا اقداماتی را به منظور جلوگیری از انتقال کالاهای نظامی به انصارالله انجام دهند. در شرایط فعلی کشور یمن توسط پیشرفته ترین تسلیحات مدرن غربی از زمین و هوا و دریا تحت مراقبت و محاصره است، حال چگونه ممکن است موشک هایی که به صورت میانگین 9 تا 12 متر طول دارد به این کشور قاچاق شود؟
حتی اگر فرض کنیم قطعات این موشک به داخل یمن راه یافته است، سیستم کنترل محاصره کنندگان زیر سوال می رود، زیرا در مقاطعی حتی مواد غذایی و دارویی جمهوری اسلامی ایران امکان ورود به یمن را نمی یافت، تا چه رسد به تجهیزات و قطعات نظامی.
3) فرض دیگر آن است که فن آوری ساخت این موشک ها توسط ایران در اختیار انصار الله قرار گرفته باشد. در این صورت باید گفت انصارالله به مرحله ای از توانمندی و خودکفایی تسلیحاتی رسیده است که به آسانی می تواند عربستان را مورد تهدید قرار داده و در واقع به قدرت بازدارندگی دست یافته است.
نکته دیگری که در این باره قابل توجه است سوءاستفاده از اظهارات برخی مقامات نظامی کشورمان است از جمله اظهارات فرماندهی محترم کل سپاه پاسداران که زمانی از کمک های مستشاری جمهوری اسلامی به انصارلله سخن گفته بود. رسانه های سعودی و غربی به غلط، مصداق کمک های مستشاری را ارائه تجهیزات نظامی می دانند، در حالی که معنای آن دفاع کلی از محرومان و مظلومان بر اساس راهبردهای کلان جمهوری اسلامی در تقویت محور مقاومت است. بنا به فرموده رهبر معظم انقلاب، جمهوری اسلامی ایران در جایی که دخالت و کمک می کند از گفتن آن ابایی ندارد.
4) سوال دیگر آن است که چطور ائتلاف سعودی که دارای پیشرفته ترین تسلیحات و تجهیزات غربی است نتوانسته پس از سه سال جنگ تمام عیار این موشک ها را رصد و نابود کند؟ از طرفی بر اساس پیمان های دفاعی میان آمریکا و عربستان، چگونه پیشرفته ترین سامانه های دفاع موشکی آمریکایی نتوانسته اند از عبور این موشک ها جلوگیری به عمل آورند و حتی به استناد برخی شواهد، تعدادی از همین موشک ها به جای این که موشک های انصار الله را رصد کند بر سر مردم عربستان سقوط کرده است؟
5) به لحاظ حقوقی آیا انصارالله حق دفاع از خود و مردم یمن را دارد یا نه؟ یمن طی دو سال گذشته در معرض شدیدترین حملات هوایی عربستان و متحدانش قرار گرفته و خسارت های مادی و معنوی فراوانی را متحمل شده است. حال چگونه مقاومت مردمی و ارتش یمن حق به کارگیری موشک ـ صرف نظر از آن که چگونه تهیه شده باشد ـ را ندارد؟ مشکل آن جاست که نهادهای مدعی حقوق بشر به جای پرداختن به علت، به معلول می پردازند، یعنی تجاوزات آشکار سعودی علیه مردم یمن را نادیده می گیرند، اما با شکلیک چند موشک انصارالله که حالت تدافعی و بازدارنده دارد، جنجال بپا می کنند.
6) سعودی ها در بحران یمن با حمایت آمریکا، همواره دست به فرافکنی و فرار به جلو زده اند. دولت عربستان باید در قبال جنایات خود در یمن پاسخ گو باشد. به لحاظ حقوقی می توان ادعای جنایت نسل کشی یمنی ها توسط عربستان را مطرح کرد. طبق گزارش های رسمی سازمان ملل متحد و کمیته بین المللی صلیب سرخ، عربستان ناقض فاحش حقوق بشر و عامل قحطی و وبا در یمن است. شورای امنیت مطابق ماده 13 اساسنامه دیوان می تواند پرونده سعودی را به محاکم بین المللی ارجاع دهد، اما متاسفانه تاکنون به واسطه فشار آمریکا و سایر کشورهای غربی، چنین اقدامی را انجام نداده است.
در پایان بد نیست به توئیت وزیر امور خارجه کشورمان اشاره کنیم که ماجرای یمن و مسایل پشت پرده آن را به وضوح ترسیم کرده است: «برخی سرمست دوشیدن هستند و برخی از این که دوشیده بشوند، خوشحال ترند. در همین اثنا، یمنی ها، که مجرم جوان تازه کار در صدد سوء استفاده از آن ها برای جهش کاری خود می باشد، توسط غرب به فراموشی سپرده شده اند...»
فرزان شهیدی
ارسال نظرات